Új akkumulátorral érkezik a Kia e-Niro

Manapság minden új elektromos jármű több akkumulátor típussal érkezik a piacra, hogy kielégítsék a vevői igényeket. A Kia e-Niro kivételesen csak egyetlen, 64 kWh-s akkumulátorral érkezett, viszont most limitált ideig az angoloknak lehetőségük van egy másik csomag megvásárlására is, igen jó áron.

A vállalat a napokban jelentette be, hogy megvásárolható az e-Niro 39 kWh-s változata, melybe egy 100 kW-os elektromos motor került. A brit piacon hihetetlen nagy kereslet alakult ki az elektromos autók iránt, tekintve, hogy az országban hatalmas átalakulás történt töltés szempontjából. A gyorstöltők elterjedése hatalmas ösztönzés volt, mivel így sokan át mertek váltani tisztán elektromos járműre, még ha hatótáv szempontjából nem is top kategóriás.

KIa e-Niro '2'

KIa e-Niro ‘2’

Az új e-Niro ebben a kategóriában igen jó ajánlatnak tűnik, tekintve, hogy körülbelül 11,5 millió forintért – állami támogatással – egy 290 km hatótávú elektromos autót zsebelhetünk be. Ez az ajánlat viszont jelenleg csak Angliában érhető el.

A KIa e-Niro ‘2’ specifikációi:

  • hatótáv: 289 km WLTP
  • 39.2 kWh-s lítium-ion akkumulátor
  • gyorsulás: 0-100 km/órára 9.5 másodperc alatt
  • maximum sebesség: 155 km/óra
  • elsőkerék-hajtás
  • 100 kW és 395 Nm-es elektromos motor
  • gyorstöltés 100 kW-os töltővel 0-80%-ra: 50 perc

Megkaptuk tehát a család- és pénztárcabarátibb elektromos KIA e-Niro-t. Reméljük, hamar kitör Angliából, és a világ többi részén is megjelenik még az idei évben.

További elektromos autók az idei évben:

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.