Waymo, legyen biztonságos a vezetés

By 2018-09-14 február 11th, 2020 Érdekességek

Már egy korábbi írásunkban szó volt a Google Waymo-járól. A Waymo a Google anyavállalatának, az Alphabet-nek egyik leányvállalata. A cég jelenleg a Google egyik projektjén dolgozik, melynek célja a biztonságos önvezető autók kialakítása. A vállalat bejelentette, hogy a szolgáltatás 2018 végéig nyilvános használatra lesz elérhető. Morgan Stanley szerint a Waymo értéke meghaladhatja a 175 milliárd dollárt.

Miért biztonságos a rendszer?

Az önvezető jármű a mindenkori megengedett sebességhatárokon belül közlekedik, ezen kívül eltárolja memóriájában a vezetés során rögzített adatokat saját beépített térképén, valamint érzékelői segítségével mindig tartja a biztonságos követési távolságot a forgalomban előtte haladó járművektől. Bár a rendszer precízen működik, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy vészhelyzet esetén a vezető azonnal átvegye a gépjármű felett az irányítást. A legfrissebb statisztikák szerint a Waymo járművei 5 milliárd kilométert vezettek szimulációban és 5 millió kilométert már közúton, forgalomban 2015 óta. A cég jelenleg Kaliforniában teszteli az autóit.

waymo google elektromos auto e-mobility

Google Waymo

2018 márciusában a vállalat úgy döntött továbbfejleszti hatáskörét, így az önvezető autók mellett elkezdődött az újabb projekt: az önvezető tehergépjárművek.

Képek forrása: en.wikipedia.org

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.