Skip to main content

A General Motors tavaly év végén leállította a Chevrolet Bolt EV-t és az EUV-t, melyek a szakértők szerint Amerika egyik legkedvezőbb árú elektromos autói voltak. Ez meg is látszott a GM havi eredményei során, viszont a jelek szerint a cég legújabb elektromos járműve végre fel tudta venni a tempót a piacon. 

Az autógyártó májusban minden idők legjobb hónapját érte el a teljesen elektromos járművek értékesítésében, ami nem is olyan régen még elképzelhetetlennek hangzott volna.

A Lyriq-ból több mint 3000 darabot adtak el májusban, ami a legjobb eredmény a járművet tekintve. A GM teljes elektromos jármű értékesítése az Egyesült Államokban és Kanadában a múlt hónapban is több, mint 9000 jármű volt. Múltbeli adatok szerint a GM korábbi „legjobb” hónapjában körülbelül 7000 elektromos egységet értékesített.

Cadillac Lyriq

Cadillac Lyriq

A Lyriq jelentős „lendületet” kapott a luxusmárkán belül, és a Cadillac teljes eladásának lenyűgöző 17%-át tette ki az első negyedévben. A Blazer EV három hónapos kihagyás után ismét árusításra került, miután a szoftverproblémákkal kapcsolatos hibákat kiküszöbölték.

A GM viszont érzi az elektromos járművek piacán eluralkodó versenyt, amely kevésbé egyenletes és kiszámítható, mint azt az autóipar képzelte. A cég szerint az egész iparágra kiterjedő elektromos átállás akár évtizedekig is eltarthat, a Cadillac ezért átgondolja a belső égésű motorok megszüntetésének terveit. 

Az autógyártó elektromos fordulatot ígért 2024-re, és úgy tűnik, ez most beválik. A General szintén szoros versenyben van a Hyundai Motor Grouppal és a Forddal, hogy kiderüljön, melyik cég tud együttesen eladni több, mint 100.000 elektromos autót egy év alatt, ami eddig csak a Teslának sikerült.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.