Befutott az elektromos Cadillac

Még a tavalyi évben bejelentésre került, hogy a GM és a Cadillac piacra fogja dobni első elektromos járművét. A General Motors divíziója szeretett volna egy teljesen személyre szabható luxus SUV-t alkotni és első ránézésre a tisztán elektromos Cadillac LYRIQ hozni fogja azt a minőséget, mely miatt annyian szeretik a márkát.

A Cadillac tavaly a detroiti autoshow-n mutatta meg első terveit a járműről, ahol azt is elmondták, hogy személyre szabhatóság szerint nem lesz párja a piacon. A LYRIQ valóban egy olyan 100 kWh-s akkumulátorral érkezik, melyet konfigurálható és kiegészíthető több, kisebb tápegységgel. Alapjáraton viszont így is 480 km-es hatótávot fog biztosítani a jármű, ami a jelen piacon igen kiemelkedő.

Viszont! A Cadillac még bő 2-3 év múlva (2022-23) szeretné piacra dobni a járművet. Ekkortájt már olyan tisztán elektromos gépkocsik kerülnek majd ki a piacra, mint a Cybertruck, a BMW i6 vagy a Mercedes EQS, melyek hatótávja bőben 700 km fölött lesz. Sajnos az autó ellen szól még az is, hogy maximum 150 kW-os gyorstöltést lehet rajta majd használni, míg a legtöbb nagy teljesítményű jármű már a 250-350 kW-os töltést is bírja.

Cadillac LYRIQ

Cadillac LYRIQ

A Cadillac LYRIQ teljesítménye:

  • 483 km hatótáv (WLTP)
  • 100 kWh U-Lítium akkumulátor (kiegészíthető tápegységekkel)
  • hátsókerék-hajtás
  • Alap töltés: 19 kW
  • Gyorstöltés: 150 kW

A piacot elnézve nem csodálkoznánk, ha a Cadillac úgy döntene, hogy növeli az alap verzió akkumulátorának teljesítményét. A LYRIQ ennek ellenére igen szép kezdésnek ígérkezik a vállalattól, és reméljük, hogy nemsokára újabb elektromos autó projektekkel állnak majd elő.

Az év még nem ért véget, ahogy az idén megjelenő elektromos autók listája sem:

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.