Skip to main content

A 2019-es frankfurti motorshow igen sok meglepetést tartogatott az elektromos autó rajongók számára. A Volkswagen ID leleplezése mellett egy újabb német gyártótól, a Mercedes-től kaptunk egy nem mindennapi autó konszeptet. Az EQC sikere után egyértelmű volt, hogy a vállalat belekezd a jóval sportosabb EQS megalkotásába, amit most végre elhoztak a nagyközönség elé.

A Mercedes EQS egy teljesen elektromos luxus sport sedan-ként fog berobbanni a piacra a jelek szerint. A kocsi kialakítása kevésbé illik a Mercedes S osztálybeli járművekhez, inkább egy sokkal futurisztikusabb külsőt adtak a gépjárműnek.

Mercedes EQS

Bár a jármű még csak a próbateszteken van túl, a Mercedes mérnökei már nyilvánossá tettek egy-két adatot az autóval kapcsolatban. Az EQS hatótávja 700 km lesz a tervek szerint, amit egy 100 kWh-s akkumulátor fog biztosítani. Végsebessége 200 km/óra körül fog alakulni és 0-100 km/órára 4,5 másodperc alatt fog gyorsulni. Egyenlőre ezen adatok alapján senkinek sem esett le az álla, mivel az idén megjelenő Porsche Taycan szinte minden téren veri az EQS-t, de ha még azt nézzük, a jövőben érkező Tesla modellek is sokkal többre képesek.

Az, hogy mi lesz az EQS erőssége, még egyenlőre nem tudni, viszont a hírek szerint a Mercedes egy 350 kW-os gyorstöltővel is fel akarja ruházni a járművet, ami viszont igen kiemelkedő lenne az elektromos autók piacán. Az új Mercedes modell megjelenését 2021-re tervezi a vállalat.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.