Skip to main content

A General Motors-nak 2024-ben bizonyítania kell, hogy képes felpörgetni az elektromos járművek gyártását, ha 2035-től teljesen át szeretnének állni a tisztán elektromos autókra.

A márka portfóliója olyan neveket foglal magába, mint a Cadillac Lyriq, a Chevrolet Equinox EV és a GMC Hummer EV.

2023 kiábrándító év volt a GM számára EV értékesítése terén, viszont 2024 a cég elmondása szerint a „végrehajtás éve” lesz. A híres Chevy Bolt és a Cadillac Celestiq alkotójának mindent meg kell tennie, hogy növelje a szállítási számokat és csökkentse az autók árait.

A GM nem akarja a Toyota példáját követni, aki tétovázott az elektromos járművek  megközelítése terén, és ehelyett a többirányú megközelítésre összpontosít. A japán cég továbbra is egyszerre fejleszti a hibrideket, a konnektorról tölthető hibrideket és a hidrogén üzemanyagcellás autókat. Ez viszont sajna az értékesítések csökkenését eredményezte, mivel a cég nem tudott felmutatni egy igazi versenyképes elektromos járművet. 

GM Hummer EV

GM Hummer EV

A közelmúltban az amerikai autógyártó bejelentette, hogy meggondolta magát a PHEV  járművekkel kapcsolatban, és több pénzt fog fordítani ebbe a szegmensbe, mivel a károsanyag-kibocsátási előírások radikálisan szigorodnak.

Ennek ellenére a GM továbbra is elkötelezett az elektromos járművek mellett és a jövőben növelni fogja ezen autók gyártását. Idén a vállalat 200.000 és 300.000 elektromos jármű építését tervezi Észak-Amerikában, amelyek között megtalálhatók a Chevrolet, a GMC és a Cadillac modelljei is.

Tavaly a General Motors megközelítőleg 76.000 elektromos autót szállított az USA-ban, amelyek többségét a már visszavonult Chevy Bolt EV képviselte.

A GM tehát  háromszorosára akarja növelni a szállításokat a Bolt EV nélkül, ami hatalmas kihívásnak tűnik. Kíváncsian várjuk, hogyan is teljesít majd az idei évben Amerika egyik legnagyobb autógyártója, illetve sikerül-e elérni 2035-re a teljes e-mobilitás portfóliójában. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.