Nem gondoltuk volna, hogy még az idei évben bejelentésre kerül a GMC első elektromos járműve, viszont lássuk be, 2020-ban már mindenre számítani lehet. A Hummer kultusz szinte töretlen, főként az USA területén, így igen jó eséllyel indul majd a piacon az első elektromos verzió. Lássuk is, mit alkotott a GMC.

Rögtön mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon a Hummer gépe lesz az, mely fel tudja majd venni a versenyt a Rivian-nel és a Cybertruck-kal. Röviden a válasz, igen, viszont még visszatérünk sokszor a 3 autó közötti párhuzamokra. A GMC járműve 2022-ben érkezik a piacra, tehát majd egy év hátránya lesz az említett két rivális ellen. Persze nem ez fogja eldönteni a csatát, hanem a teljesítmény.

A GMC elektromos Hummer több verzióban fog érkezni, melyek közt csak teljesítményben lesz különbség. Az alap verzió hatótávja a WLTP szerint 560 km lesz. Összehasonlítva az alapverziókat, a Rivian majd 100 km-rel többet, a Tesla Cybertruck viszont 150 km-rel kevesebbet képes elmenni. Ár kategóriában viszont a Cybertruck alapára 39.900 dollár (az indulás után), míg a Hummer-é 79.900 dollár, a Rivian-é 69.000 dollár lesz.

Rivian R1T , Tesla Cybertruck, Hummer electric

Rivian R1T , Tesla Cybertruck, Hummer electric

Viszont mind tudjuk, hogy nem minden a hatótáv, figyelembe kell venni a töltési lehetőségeket. Bár mind a három versenyző alkalmas a legújabb gyorstöltők használatára, mégis ebben a Hummer nyeri a versenyt, melyet akár 350 kW-os töltővel is fel lehet majd tölteni. A Cybertruck 250 kW, a Rivian csak 160 kW-os támogatással rendelkezik.

Összességében igen kiforrott a verseny az elektromos pick-up-ok terén. Mindhárom járműnek megvan a maga erőssége, így igen nehéz lesz tényleges győztest kihirdetni. Ráadásul ott van még a Nikola és a Ford elektromos járműve is, melyek szintén ígéretesnek tűnnek.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.