Skip to main content

A Hyundai, Kia és Genesis márkákat birtokló Hyundai Motor Company bejelentette, hogy 2023-ban 8,5 milliárd dollárt fektet be elektromos flottájának további bővítésére. A cég emellett megépíti az első EV-gyárát, az Egyesült Államok területén.

A koreai cég korábban úgy nyilatkozott, hogy mintegy 5,5 milliárd dollárt költ Georgia államban lévő új elektromos járműgyárára, amelynek építését az idei év első negyedévében kell megkezdenie. A tervek szerint így 3 milliárd dollár marad a jelenlegi és a közelgő elektromos járművekre.

A kizárólag elektromos járművek gyártására szakosodott új amerikai gyárral, valamint a helyi akkumulátor-beszállítókkal kötött stratégiai partnerségekkel, a Hyundai elektromos autói jogosultak lesznek az inflációcsökkentési törvény által előírt szövetségi adójóváírásra.

Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5

Jelenleg a Hyundai egyik elektromos autója sem jogosult a 7500 dolláros adójóváírásra, azonban a vállalat lízingprogramot fog végrehajtani, amelyet az IRA már engedélyez.

2023-ra a koreai autógyártó 73.000 elektromos autót szeretne eladni az Egyesült Államokban, ami 150 százalékos növekedést jelentene a tavalyi évhez képest. A cég világszerte 330.000 elektromos autót szeretne értékesíteni 2023-ban, ami 54 százalékos ugrás 2022-höz képest.

A Hyundai jelenleg 12 gyártólétesítménnyel rendelkezik szerte a világon, és mennyiségileg a harmadik legnagyobb autógyártó.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.