Skip to main content

A Hyundai már több kiemelkedő elektromos járművet is piacra dobott az elmúlt években. Az Ioniq széria a jelek szerint továbbra is az egyik legkedveltebb elektromos jármű a cég portfóliójában, ezt pedig a Hyundai tovább szeretné erősíteni a jövőben. 

Az egyetlen “probléma” a járművekkel, hogy ár-érték kategóriában továbbra is alulmaradnak az olyan vetélytársakkal szemben, mint a például a Tesla. Természetesen ebbe bele van kalkulálva, hogy az infláció rohamos növekedésével 10-15%-kal emelkedtek meg az elektromos járművek árai, viszont Elon Musk szerint ez a háború után már mérsékelődni fog. 

A Hyundai az Ioniq 5-öt a Model Y riválisának szánta, az Ioniq 6 már a hírhedt Model 3 ellen fog versenyezni a piacon. Emellett nemsokára érkezik egy 7 üléses Ioniq is a jövőben. Ez igen jó hír, tekintve, hogy ilyen koncepcióra igen kevés példa van az elektromos autózás világában. 

Hyundai Ioniq 6

Hyundai Ioniq 6

Ezen járművek mellett a Hyundai a KIA-val közösen jelentette be egy olcsóbb model érkezését. A tervek szerint a két márka közös erőfeszítések révén egy alig 20.000 eurós (nagyjából 8 millió forint) járművet szeretne forgalmazni már a jövő évben. Ez megegyezik a Volkswagen törekvésével, mely szintén ezt az árat határozta meg jövőbeli elektromos modelljeinek. 

Nem a Hyundai és a Volkswagen az első, aki ráeszmélt, hogy radikálisan csökkenteni kell az EV-k árát. Tekintve, hogy akkumulátorárak folyamatosan csökkennek, egyértelművé vált, hogy egyre olcsóbb tisztán elektromos járműveket fogunk kapni a jövőben.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.