Skip to main content

Bár tovább nő a Tesla riválisok száma, a márka továbbra is dominálja az elektromos autózás piacát. A Hyundai Ioniq széria legújabb darabja, az Ioniq 6 a jelek szerint tovább erősíti a riválisok listáját.

Jelenleg kevés olyan márka van, mely értékesítésben meg tudta volna előzni Elon Musk vállalatát. Ennek ellenére rengeteg márka veszi fel a versenyt a céggel nap mint nap. Itt kiemelnénk a Volkswagen-t, aki úgy tervezi, hogy 2025-re átveszi a vezető szerepet az EV piacon. A Hyundai már felmutatott egy Kona és egy Ioniq szériát, melyek igen jól teljesítenek a piacon. Viszont a valódi áttörést a legújabb Ioniq 6-tól várják.

Külsőre a jármű elsőként egy áramvonalasabb Porsche/Model 3 hatását kelti. Kicsivel a jármű hosszabb, mint például a Tesla Model 3, felszereltségben pedig teljes mértékben követi a mai trendet. Érintőképernyő, fizikai váltók hiány, sőt még az e-tron kamera rendszere is megtalálható a járműben.

Hyundai Ioniq 6

Hyundai Ioniq 6

Hatótáv szempontjából viszont a márka még nem adta le a hivatalos jelentést. A szakértők nagyjából 550-600 km körüli hatótávot prognosztizálnak a járművel, ha az fel akarja venni a versenyt a piacon a Model 3-al, vagy az Y-al.

Hivatalosan a márka 2023-ban dobja piacra a járművet, viszont addig biztosan megkapunk minden infomrációt az Ioniq 6-tól.

Képek és információk forrása:
www.greencarreports.com
www.whatcar.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.