Skip to main content

A Hyundai Motor America a vártnál jobb hírekről számolt be májusban. A koreai autógyártó a múlt hónapban 78.000 jármű eladását jelentette be, 12%-kal többet, mint egy évvel ezelőtt, viszont az igazi sikert a Hyundai Ioniq 5 hozta el a hónapban. 

A Hyundai egyesült államokbeli összes elektromos jármű értékesítése 50%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, és a teljesen elektromos járművek 42%-os növekedést mutattak 2023 májusához képest. Ez volt az eddigi legjobb értékesítési hónap az Ioniq 5 crossover tekintetében.

Májusban a Hyundai több, mint 5500 elektromos autót adott el E-GMP platformján az Egyesült Államokban, 62%-kal többet, mint egy évvel ezelőtt. Az E-GMP elektromos autók a Hyundai teljes forgalmának 7%-át teszik ki, szemben az egy évvel ezelőtti 4%-kal.

Hyundai Ioniq 5

Ez a szám rekordszámú 4500 Ioniq 5-öt tartalmaz, ami 82%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest. A másik legkeresettebb jármű az Ioniq 6 volt, 1000 darabbal, ami 3%-os növekedést jelent éves szinten. Érdekes módon a Hyundai Ioniq 5 rekordja a 7500 dolláros szövetségi adójóváírás közvetlen támogatása nélkül valósult meg. 

Referenciaként a 2023-as teljes naptári év során a Hyundai Ioniq 5 és Ioniq 6 teljes értékesítése 47.000 darab volt, ami a teljes mennyiség mintegy 6%-át jelenti. Az idei év során viszont csak az Ioniq 5-től 60.000 körüli eredményre számítanak az elemzők. 

Az év első fele nagyon pozitívan alakult a Hyundai számára az Egyesült Államokban, a legjelentősebb kihívás így most ennek a lendületnek a folytatása lesz az év második felében.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.