A Hyundai az elsők közt alkotott nagy teljesítményű elektromos járművet a Kona képében, illetve a hibrid piacot is betörték az Ioniq segítségével. Utóbbi úgy tűnik átvette jövőbeli helyét a Hyundai prioritásai közt, tekintve, hogy több elektromos változat is fog a szériából érkezni. Nemrégiben a Hyundai bejelentette az Ioniq 5 névre hallgató modellt-t, mely első ránézésre teljesen a jövőre lett tervezve.

Az Ioniq 5 leszámol a márka sajátosságaival és sokkal egyedibb dizájnt ölt magára. Bár a Hyundai nem változtatott akkorát, mint a Tesla a Cybertruck-kal, mégis a Kona-hoz vagy az Ioniq-hez képest igen meglepő ez az új megjelenés. Összességében viszont a legtöbb szakértő pozitívan fogadta az Ioniq 5 külsejét.

Teljesítmény szempontjából a Hyundai igen magasra tette a lécet. A cég ultragyors töltést ígér az Ioniq 5-höz, azaz 20-ról 80 százalékra alig 18 perc alatt fel lehet majd tölteni a járművet, gyorstöltő segítségével. Hatótávja az eddigi tesztek (WLTP) alapján 510 km körül lesz, viszont az, hogy ez az alapmodell értéke, vagy esetleg egy jobb verzió adatai, még nem egyértelmű.

Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5

Ami kiemelkedő, hogy a Hyundai bejelentette, hogy zöldebb megoldással fogják megépíteni járművüket. Pontosabban lesznek elemek az Ioniq 5-ben, melyek újrahasznosított anyagból fognak készülni. Például az ülések ilyenek lesznek a hírek alapján. Emellett egy új vázrendszert jelentett be a vállalat, mely az E-GMP néven fog megjelenni. Az eddigi elmondások alapján ez a rendszer stabilabb és megbízhatóbb lesz, mint a korábban használtak, és speciálisan az EV-k számára készült.

A Hyundai Ioniq 5 a tervek alapján 2022-ben érkezik a piacra.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.