Skip to main content

A Hyundai mind PHEV, mind BEV szektorban rendelkezik kiemelkedő járművel az Ioniq és a Kona képében. Előbbi széria a márka zászlóshajójaként szerepel az EV piacon, és ez meg is látszik az októberi eredményben.

A Hyundai októberben 347.324 járművet értékesített globálisan, ami 12%-kal több, mint egy évvel ezelőtt. Az év első 10 hónapjában a társaság megközelítőleg 3 millió járművet adott el, ami 0,4%-os növekedés éves szinten. Az októberi hónap az első, amit sikeresnek könyvelhet el a vállalat, aki szintén megszenvedte az infláció okozta nehézségeket.

A plug-in elektromos autó eladások esetében is pozitívak az eredmények. A múlt hónapban a Hyundai és Genesis plug-in autók együttes értékesítése elérte a 24.000 darabot, ami 25%-os növekedés éves szinten és új havi rekord. Az elektromos járművek részesedése közel 7%-át tesz ki a teljes volumennek.

Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5

Októberi eredmény:

  • BEV: 19.952 (35%-os növekedés)
  • PHEV: 4.098 (8%-os csökkenés)
  • Összesen: 24.050 (25%-os növekedés)

Emellett 1100 darab hidrogénhajtású jármű is gazdát talált a hónapban.

Összesítve az évben a Hyundai 175.000 Plug-in értékesítésnél tart, és az év végére a szakértők úgy vélik, hogy a cég eléri a 200.000-es mérföldkövet. A Hyundai Ioniq 5 továbbra is a Hyundai EV-kínálatának csúcsmodellje, meglehetősen stabil, havi 8000 darab körüli teljesítménnyel.

Viszont a szakértők többsége a Hyundai Ioniq 6 gyors felfutására számít, így meglehet, hogy ez lesz a cég egyik legkelendőbb EV-je a jövőben. Talán még a hagyományos járműveket is megelőzi  saját családjában.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.