Skip to main content

Sok évvel ezelőtt még javában dúlt a kételkedés az e-mobilitás sikerében, viszont ennek a korszaknak már teljes mértékben vége. Vannak viszont márkák, amik nem képesek eltávolodni hagyományos járművek gyártásától, vagy éppen más alternatívában látják a jövőt. A Hyundai az előbbi kategóriába tartozik, és a jelek szerint nem tesz le a hidrogénhajtásról, így a Hyundai Nexo-ról sem.

A Hyundai Nexo az első sikeres hidrogénhajtású személygépjármű a piacon, mellette csak a Toyota rendelkezik hasonló járművel, a hidrogéncellás Mira-val. Míg a Toyota főként tehergépjárműveinek hidrogéncellás verzióin dolgozik, addig a Hyundai tovább vívódik a Nexo-val és az alternatív hajtással. Persze a márka elektromos járművek terén is tör előre, az új Ioniq széria a jelek szerint hatalmasat robbanthat a piacon. 

A szakértői vélemények az elektromos hajtás mellett állnak, mivel igen sok ellenérv szól a hidrogéncellás járművek mellett. 

Hyundai Nexo

Hyundai Nexo

Csak néhány példa:

  • Kiépítetlen infrastruktúra
  • Drága technológia
  • Energiahatékonyságban sokkal gyengébb, mint elektromos társaik 

Mindezek ellenére a Hyundai nem szeretne lemaradni erről a lehetséges megoldásról, annak ellenére, hogy az eladások is az elektromos járművek felé tolják a cég iparát. Az idei év január-szeptemberi időszakában a Hyundai Nexo-ból 6.400 darab kelt el, míg a plug-in járművek értékesítése meghaladta a 87.000 darabot. 

A Hyundai döntésével sokan nem értenek egyet, bár a cégnek voltak már érdekes döntései és megnyilvánulásai. Még évekkel ezelőtt a márka a Tesla járműveit „játékautónak” nevezte, most pedig a Model 3 és a Model Y dominálja a piacot. Reméljük, a cég a jövőben inkább a nagy teljesítményű elektromos járművekre fókuszál majd, mintsem a hidrogénhajtásra. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.