Skip to main content

A Hyundai, a Kia és a Genesis autómárkákat magában foglaló Hyundai Motor közzé tette harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit.

Az autógyártó rekordnak számító 2,8 milliárd dolláros harmadik negyedéves működési nyereséget ért el, ami 146 százalékkal haladja meg a tavalyi harmadik negyedévet, míg a nettó nyereség több, mint kétszeresére; 2,4 milliárd dollárra nőtt. Az üzemi haszonkulcs kétszeresére emelkedett a tavalyi évhez képest.

Ezek az eredmények a vállalat egészére vonatkoznak, beleértve a belső égésű motoros eladásokat is. A Hyundai viszont a terjeszkedés fő okának az elektromos autókat tulajdonította, a SUV-k és a Genesis modellek magasabb eladásai miatt. A negyedévben a koreai autókonszern csaknem 169.000 elektromos járművet adott el, beleértve a hibrid és a teljesen elektromos autókat, ami 33 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest.

A Hyundai, Kia és Genesis márkák 2030-ra akár 31 elektromos autót is kínálnak majd a jelenlegi jelentés szerint, és ez az eredmény tovább erősíti ezt a tervet. A következő negyedévekben az eladások várhatóan tovább növekednek a szakértők szerint. 

Hyundai Ioniq széria

Hyundai Ioniq széria

A Ford és a General Motors, amelyeket az autóipar két legnagyobb szereplőjeként tartanak számon, bejelentették, hogy elhalasztják vagy felhagynak elektromos járművek gyártási céljaikkal, hivatkozva az elektromos járművek elterjedésének lassulására és a tarthatatlan árháborúra. A Hyundai ezzel szemben arra számít, hogy rohamosan nőni fog elektromos járműveinek részesedése a globális e-mobility piacon. 

Az évtized végére a koreai autógyártó célja, hogy hazájában 1,5 millióra növelje éves elektromos járművek gyártását, míg a globális szinten 3,6 millió a cél. 

Hosszú távon a Hyundai a világ három legnagyobb elektromosautó-gyártója közé kíván bekerülni. Ennek érdekében a Hyundai Motor Group mintegy 18,2 milliárd dollárt költ 2030-ig a termelés felpörgetésére, és új modellek, például a Hyundai Ioniq 7 és Kia EV9 piacra dobására.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.