Skip to main content

A Hyundai Motor Group és az LG Energy Solution megállapodott abban, hogy további 2 milliárd dollárt fektetnek be a georgiai akkumulátorcella-gyártó vegyesvállalatukba, ezzel a teljes beruházási értéke több, mint 4,3 milliárd dollárra emelkedik.

A 2023 májusában kötött szándéknyilatkozat értelmében a két dél-koreai gyártó egy új akkumulátorcella-gyárat épít a Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA) Bryan megyei üzemében. Az elektromos járműgyár és az akkumulátorgyár együttes beruházását 7,59 milliárd dollárra becsülik, és a következő nyolc évben várhatóan 8.500 új munkahelyet teremt a régióban.

Az akkumulátor gyártási kapacitását évi 30 gigawattórában határozzák meg, ezzel évente 300.000 elektromos jármű (Hyundai, Kia és Genesis) ellátását támogatja. Ez azt jelenti, hogy az átlagos akkumulátorcsomag várhatóan 100 kWh körül lesz, tehát hatótáv szempontjából az új Hyundai járművek már a 400-500 kilométeres tartományt fogják erősíteni.

Hyundai Ioniq 5

Nem ez az egyetlen akkumulátorprojekt, amelyet a Hyundai Motor Group bejelentett az idei évben. A cég külön vegyes vállalatot indított az SK Innovation céggel együtt, hogy egy 35 GWh-ás akkumulátorgyárat építsenek a georgiai Bartow-ban.

Az LG és az SK Innovation a Hyundai Motor Group fő akkumulátor-partnerei, és ez várhatóan a közeljövőben nem fog változni. 

Az új Hyundai Ioniq széria valószínűleg már ezen akkumulátorokat fogja használni. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.