Skip to main content

A Hyundai Motor America 65.000 járműeladásról számolt be augusztusban az USA területén, ami alig 1 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt. Ennek ellenére az elektromos járművek, köztük az Ioniq széria, ismételten rekord teljesítményt produkált a hónapban. 

A Hyundai eddig az évben 526.000 járművet értékesített, ami 12%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest. Augusztusban a vállalat megközelítőleg 5.200 Ioniq 5-öt és Ioniq 6-ot adott el az Egyesült Államokban, ami éves szinten mintegy 245 százalékos növekedést jelent, és a teljes mennyiség 8 százalékát teszi ki. Lassan minden 10. eladott jármű Ioniq lesz a Hyundai havi eredményeiben. 

A dél-koreai gyártó emellett közölte, hogy a híres Kona Electric értékesítése 650 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A Santa PHEV 55 százalékkal, a Tucson PHEV pedig 150 százalékkal emelkedett.

Hyundai Ioniq 6

Hyundai Ioniq 6

Hyundai BEV eladások (2023, augusztus)

  • Hyundai Ioniq 5: 3572 darab
  • Hyundai Ioniq 6: 1663 darab
  • Teljes Ioniq család: 5235 darab (245%-os növekedés éves szinten) 

Emellett a cég továbbra sem hagyott fel a hidrogénhajtású Nexo értékesítésével, melyből a múlt hónapban 18 darabot adtak el, tehát ugyanannyit, mint egy évvel ezelőtt. Idén eddig 157-et szállítottak ki a járműből, ami 51 százalékkal kevesebb, mint tavaly.

Az Ioniq széria sorra dönti meg a rekordokat, bár még közel sem olyan szinten, mint például a Volkswagen vagy a Tesla. Ennek ellenére jó látni, hogy a Hyundai kezdi felvenni a tempót az e-autózás piacán. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.