Skip to main content

A Nissan elsők közt adott ki tisztán elektromos járművet a Leaf formájában. A modell fogadtatása igen vegyes volt, viszont később az új verzió már meghozta a várt eredményt. 2022-ben még mindig igen keresett a jármű a statisztikák szerint.

Az USA területén a Nissan az autóértékesítések visszaeséséről számolt be, ahogy sok más márka is. A járványhelyzet, az ellátási láncban keletkezett problémák és persze a chip-hiány sem kedvez az autógyártóknak. Ennek ellenére a Leaf széria a jelek szerint továbbra is keresett a piacon. 

Míg az összesített jármű értékesítések a márkától 29%-kal estek vissza az első negyedévben, addig a Leaf széria értékesítése éves szinten 49%-kal emelkedett az USA területén. Szám szerint 4371 darab Leaf került eladásra a 2022-es Q1-ben. Az összesített értékesítés így elérte a 170.000 darabot a Leaf számára. 

A Nissan Leaf igen jó kört fut, de a márka a jövőben inkább az új Ariya-tól várja az igazi áttörést. A járműre már le lehet adni a rendeléseket, viszont érkezését csak 2022 végére jósolta a Nissan. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.pexels.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.