Skip to main content

Ha Elon Musk fejébe vesz valamit, azt eléri. Sokan nem gondolták volna, hogy a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb autógyártója tisztán elektromos lesz, de ott tartunk, hogy a Tesla értéke folyamatosan csak nő. Musk viszont csak a jövőbe tekint, ahol reményei szerint már évi 20 millió Model kerül majd forgalomba. 

Összevetésként a Volkswagen éves szinten nagyjából 10 millió értékesítést regisztrált az elmúlt 3 évben, a Ford pedig 17 milliót 2019-ben. A teljes autóállomány a világon – mely használatban van – nagyjából 2 milliárd darab, Musk szerint a 20 millió igen csekély ehhez képest. 

A Tesla persze nemcsak a jelenlegi modellekkel kívánja elérni ezt, hanem dolgozik megfizethetőbb verziókon is. Emellett a Tesla Semi is nemsokára megérkezik a piacra, tovább erősítve a cég jelenlegi helyzetét, mint a legnagyobb EV szolgáltató. 

Tesla Roadster

Tesla Roadster

A hivatalos tervek, hogy 2030-ra elérik az éves 20 millió értékesítést. Jelenleg a 2021-es éves eladás majdnem 1 millió példányszám, ami dupla az előző évhez képest. 

Elon Musk sokszor kifejti nyilatkozataiban, hogy: “Sohasem fogok leállni. Ahhoz bénultnak vagy halottnak kéne hogy legyek”, így nem csodálkoznánk, ha ez az ambiciózus vezérigazgató ezt is elérné. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.