Skip to main content

A Tesla potenciális indiai befektetésének témája már hónapok óta foglalkoztatja a befektetőket, tekintve, hogy az ország hatalmas előnyt jelentene Musk cégének. Bár a Tesla kijelentette, hogy szándéka belépni Indiába, vannak üzleti akadályok, amelyeket először el kell távolítani.

A jelenlegi felmérések alapján a Tesla akár 2 milliárd dollárt is hajlandó befektetni egy indiai gyár építésére, de a döntés az elektromos autókra kivetett importvámok függvénye.

Jelenleg Indiában drága egy importált elektromos jármű vásárlása, mivel az importadó igen magas a 40.000 dollárnak megfelelő autók esetében. 

Egy friss jelentés szerint a Tesla már javaslatot tett egy 15%-os importadóra. Ha erre rábólint az indiai kormány, akkor  a Tesla hajlandó lenne 500 millió dollárt befektetni az országba. Ha az import mennyisége eléri a 30.000 járművet, akkor a Tesla 2 milliárd dollárt is befektethet.

Szakértők megjegyezték, hogy kétmilliárd dollár nem igazán elég egy nagy elektromos autógyárhoz, mint például Sanghajban, Németországban vagy Texasban.  Sokan úgy vélik, hogy ez csak egy összeszerelési helyszín lesz, ahol talán akkumulátorokat is gyártanak majd.

Mindent összevetve a Tesla számára előnyös lehet egy ilyen gyártósor kialakítása a régióban, ha valóban meg akarja őrizni dominanciáját az e-autózás piacán. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.