Skip to main content

A Tesla nem csak elektromos járművei miatt sikeres a piacon, mivel a márka rengeteg zöld megoldást kínál a cégek számára. Ilyen például a Tesla Megapack akkumulátor rendszer, mely Európa egyik legnagyobb energiatárolója lehet a jövőben.

A Harmony Energy Income Trust bejelentette a Pillswood projekt hivatalos elindítását, amely kapacitását nézve Európa eddigi legnagyobb akkumulátoros energiatároló rendszere lesz.

Az Egyesült Királyságban található telephelyet sikeresen áram alá helyezték a napokban, és mostantól „kritikus szolgáltatásokat nyújt” a villamosenergia-hálózat számára, valamint lehetővé teszi a fosszilis tüzelésű erőművek további megújuló energiával történő helyettesítését.

A Harmony Energy Limited szerint a pillswoodi projekt akár 196 MWh energiát is képes tárolni, teljesítménye pedig akár 98 MW is lehet.

Tesla Megapack

Tesla Megapack

A projekt természetesen a Tesla Megapack egységeit alkalmazza, ami ismét megmutatja, hogy a Tesla milyen nagy hatással van nem csak az autóiparra, hanem az áramtermelésre is. Az akkumulátorok mellett a Tesla az Autobidder kereskedési platformját is biztosította a telephely számára.

A Tesla gyorsan a legnagyobb akkumulátor-energiatároló rendszer-szolgáltatóvá válhat világszerte, melyet a kaliforniai Megapack Factory-nak köszönhet. Valószínű, hogy a jövőben rengeteg helyen fogunk találkozni a márka már mondhatni ikonikus termékével.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.tesla.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.