Skip to main content

2020 év vége több országban is váratlan eredményeket hozott, ha az autópiacot nézzük. Az elektromos járművek sok helyen rekordmennyiségű piaci részesedést szereztek. Anglia sem volt kivétel, ugyanis az országban tripláztak az elektromos járművek 2020. decemberében.

Annak ellenére, hogy az angol autópiacon csökkenést tapasztaltak az elemzők, az elektromos járművek értékesítése továbbra is erős az országban, míg a hagyományos gépek kezdenek visszaszorulni. Decemberben rekordszámú, 31.022 új plug-in autót regisztráltak, ami 229%-kal több mint egy évvel ezelőtt! Ennek eredményeként a plug-in járművek piaci részesedése 23,4%-ra nőtt! Ez majdnem minden negyedik új autó.

Forrás: Insideevs.com

Forrás: Insideevs.com

A teljesen elektromos autók értékesítése új rekordot, 21.914 regisztrációt ért el. Ez 344%-os emelkedés az előző évhez képest, és a piac 16,5% -át foglalja el. Nem mellesleg a dízel járműveket is megelőzték az elektromos gépek, ismét. 2020-ban ezzel így 175.082 új plug-in elektromos autót regisztráltak az Egyesült Királyságban (140%-kal több mint egy évvel ezelőtt), ami a teljes piac 10,7% -át teszi ki!

A 2020. decemberében értékesített gépek listáját a Tesla Model 3 vezeti 5.798 eladott példánnyal. Érdekesség, hogy a Volkswagen ID.3 is kimagasló eredményt ért el, 3000 eladott járművel. A töltő infrastruktúra rohamos fejlesztése úgy látszik, meghozta a kívánt eredményt a britek számára.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.