Skip to main content

Az idei évben jelentősen megugrott Angliában a kereslet az elektromos autók iránt. Ez főként annak köszönhető, hogy megnőtt a töltőhelyek száma az országban, illetve az állami támogatás is igen kedvező az autókra. A napokban viszont kikerült egy statisztika, miszerint Angliában sokan már egyáltalán nem szeretnének hagyományos járműveket az utakon 2035-től.

Több országban megalakult egy úgynevezett Elektromos Jármű Társaság (EVE, Electric Vehicle Association), mely céljaként tűzte ki az e-mobility hirdetését és terjesztését az adott országban. Több ilyen nagy vállalkozás található az USA, Skócia, Norvégia, Kanada és Hollandia területén, a legújabb pedig Angliában alapult meg.

A legfrissebb felmérésekből kiderült, hogy a több ezer brit autó tulajdonos csaknem 82%-a szeretné, ha 2035-től megszűnne a hagyományos járművek gyártása. Szakértők szerint ez időtájt a legtöbb márka már tisztán elektromos járművek garmadájával fog rendelkezni, így nem lenne rájuk akkora hatással ez a változtatás.

Az Uniós klíma törvények így is jelentősen vissza fogják szorítani a dízel/benzines járművek gyártását így csak a tisztán elektromos, hibrid vagy esetleg hidrogénhajtású járművek gyártása fog előtérbe kerülni a jövőben. Példaként a Lotus is legújabb járművét tisztán elektromos hajtással látja el, és nem is tervez már többé belekezdeni egy új hagyományos szériába.

Az elektromos autók egyik nagy előnye: A zöld rendszám

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.unsplash.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.