Skip to main content

A Volvo jelentése szerint a cég autóeladásai az Egyesült Államokban októberben megközelítőleg 20 százalékkal, 11.000-re nőttek az előző év azonos időszakához képest. Az év első tíz hónapjában a cég 100.000 járművet értékesített, mely 27%-os növekedést jelent. A legnagyobb figyelmet azonban most is a Volvo plug-in  járművei kapták. 

A Volvo PHEV és teljesen elektromos autóinak eladásai a múlt hónapban meghaladták a 3.000 darabot, ami 20 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és a márka teljes forgalmának 27 százaléka.

A teljesen elektromos autók eladásai 1240 darabot tettek ki ami csaknem 50 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Ráadásul ez elég ahhoz, hogy a teljes eladás 11 százalékát képviselje.

A Volvo számára ez a legfontosabb szegmens, mivel a márka néhány éven belül teljesen elektromossá kíván válni. A plug-in hibridek ezúttal csak hat százalékkal nőttek éves szinten.

Volvo XC-40

Idén eddig a Volvo több, mint 29.000 plug-in elektromos autót adott el az Egyesült Államokban, ami nagyjából a teljes mennyiség 28 százaléka. A BEV-k önmagukban 12 százalékot képviselnek.

2022 egész évében a teljes e-autó mennyiség 28.000 volt, tehát az idei év már biztosan jobb lesz, mint a tavalyi a Volvo e-autóit nézve. 

A jövőben a Volvo több elektromos járművet vezet be, mivel a cég követi riválisainak példáját, és 2030-ra 100%-ban teljesen elektromos szeretne lenni.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.