Skip to main content

Az európaiak a jelek szerint már lemondanak a személyautók dízeles verziójáról, és helyette a megbízható akkumulátoros járműveket részesítik előnyben.

Az Európai Gépjárműgyártók Szövetsége (ACEA) szerint az Európai Unióban 2023 januárjától októberig először haladta meg az új elektromos járművek regisztrációja a dízelmotoros autókét. Ez azt jelenti, hogy az elektromos autók a harmadik legnépszerűbb járműtípusok lettek a kontinensen a benzines autók és a hibridek után.

A múlt hónapban az akkumulátoros elektromos autók uniós regisztrációi 36%-kal nőttek 2022 októberéhez képest, elérve a 122.000 darabot, miközben a dízelautók piaca tovább csökkent, megközelítőleg 13 százalékra.

Az idei évben az EU területén 1,2 millió új elektromos járművet regisztráltak, ami hatalmas, 53,1%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Ráadásul az e-autók piaci részesedése elérte a 14%-ot.

2015-ben a dízel járművek 50%-os részesedéssel birkóztak meg az európai autópiacon, ma már viszont ez a szám radikálisan lecsökkent, és alig 12%-körüli értéken mozog. 

A plug-in hibridek értékesítése is egészségesen nőtt az időszakban; 2,2 millió új járművet regisztráltak az EU-ban, ami 30%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest. 

Úgy tűnik, hogy a dízel- és hagyományos autók lassan, de biztosan teret adnak a hibrid és elektromos járművek következő hullámának, akár szeretnénk, akár nem. Mi persze ezt nagyon szeretnénk!

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.