Skip to main content

A dízel járművek 5 évvel ezelőtt szinte teljes mértékben dominálták Európa piacát. A felmérés szempontjából az eladások felét birtokolták. A dízelbotrány és az elektromos autók rohamos fejlődése viszont visszaszorította az eladásokat olyan szintre, hogy a dízel járművek alul maradtak a hónapban a környezetkímélőkkel szemben.

2020 szeptemberében az EU piaci elemzéseiből az derült ki, hogy majd 1.3 millió jármű került eladásra a hónapban. Ez éves szinten 1,2%-os emelkedést jelent a piacon, ami viszont még jobb hír, hogy az eladások több, mint negyede elektromos jármű volt. Szám szerint 327.800 hibrid/tisztán elektromos kocsi került ki a forgalomba.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Ez egyrészt hatalmas rekordnak számít Európában a zöld autók területén, másrészt bizonyítja az e-mobilitás rohamos fejlődését. Alig 10 éve a statisztikák szerint minden elektromos autó eladásra 55 dízel jármű jutott, míg most az arány 1:1-re növekedett. A tavalyi évhez képest 139%-kal nőtt az elektromos autó értékesítés az Unióban.

A legsikeresebb jármű ismét a Tesla Model 3 volt, melyből csaknem 15.000 darabot adtak el. Őt követi a francia Renault Zoé 11.000 eladott példánnyal. Ami viszont kiemelkedő, hogy a Volkswagen Golf elektromos változata is bekerült a 10-es listába, 2500 eladott darabbal, ami 300%-os emelkedés éves szinten.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.