Skip to main content

Az Uber bejelentette, hogy 2030-ra az összes hagyományos járművet eltávolítja flottájából és kizárólag elektromos járműveket fog alkalmazni.

Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója a következőket nyilatkozta:

„Az a célunk, hogy teljesen elektromosak legyünk az Egyesült Államokban, Kanadában és Európában.”

Meg kell említeni, hogy az Uber Londonban már 2025-re teljesen elektromossá kíván válni. A cég az Egyesült Királyság egész területén elérhető, azonban a sofőrök többsége a fővárosban található. Az Uber a közelmúltban kijelentette, hogy 2022 végére 10.000 londoni elektromos járművezetőt szeretne munkába állítani.

Az Egyesült Államokban az Uber-sofőrök most kedvezményes bérleti rendszert vehetnek igénybe a Hertznél, aki szintén arra törekszik, hogy tisztán elektromos flottát alakítson ki. A sofőrök heti 334 dollárért bérelhetnek egy Tesla Model 3-at, de a jövőben akár ennél olcsóbban is elérhető lesz majd a jármű a flottában.

Az Uber mostantól prémium elektromos járművekkel is ösztönzi a vezetőket, mint például a Polestar 2 és a Ford Mustang Mach-E.

A márka ráadásul egyesítette erőit a Rivian-nal, a Lucid Motors-szal, a Tesla-val és az Arrival céggel, hogy megalakítsa a Zero Emission Transportation Associationt. A csoport azért lobbizik, hogy 2030-ra 100%-os EV-eladásokat érjenek el az Egyesült Államokban, ami tükrözné az Egyesült Királyság ICE-eladási tilalmát.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.unsplash.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.