Skip to main content

Talán sok elektromos autó rajongó várta azt a napot, melyben a Ford bejelenti a legikonikusabb autójának, a Mustang-nak az elektromos változatát. Sajnos ez még nem teljesen az a nap. A Ford tényleg alkotott egy elektromos Mustang-ot, de nem azzal a céllal (még), hogy piacra dobják. Lássuk miről is van szó.

Nemsokára debütál a világ egyik legnagyobb tuning show-ja, a SEMA Show Las Vegas-ban. A Ford ennek örömére készítette el az elektromos Mustang-ot a Webasto segítségével, akik egy úgynevezett EVDrive rendszert építettek a kocsiba. Az, hogy ez mire szolgál, jelenleg még titok, de van egy-két újítás aminek valószínűleg köze van hozzá.

Mustang Lithium

Kezdjük rögtön azzal, amitől mindenki eldobja az agyát: a kocsi 900 lóerős és manuális sebességváltóval működik. Eddig még csak egyetlen elektromos járműnél, a Corvette Genovation GXE-nél láttunk hasonló váltási rendszert.  A Ford semmit sem spórolt, így szinte minden eddigi bevált rendszert beépítettek a járműbe. A Mustang Lithium a Ford Performance féltengelyeket, a Track Handling Pack-et, a Super 8.8 Torsen differenciálművet, a Shelby GT350R Brembo fékeit, a könnyű Forgeline kerekeket és a Michelin Pilot Sport 4S gumiabroncsokat is megkapta. Az eredmény önmagáért beszél.

Az elektromos motorhoz egy 6 sebességes váltó tartozik, illetve szabadon választhatunk 4 féle vezetési módot: Valet, mely valószínűleg a pénztárcakímélő nagy hatótávú mód, Sport fokozat, Track fokozat és a Beast beállítás, mely nagy valószínűséggel az, amelyet hajnali 2 kor az üres autópályán választanánk, hogy a lehető leggyorsabban hazaérjünk.

Nagyon esélyesnek tartjuk, hogy a Ford meghallja majd a rajongók imáit és piacra dobja ezt a járművet a jövőben. A Ford Mustang Lithium talán az egyik légszemkápráztatóbb elektromos jármű, amit az idei évben láttunk és igen nagy vetélytársa lehet bármelyik sportos elektromos autónak, ha ténylegesen kikerül a piacra.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.