Skip to main content

A frankfurti autós kiállítás számtalan sport- és luxusautóval kápráztatta el vendégeit. Nagy örömünkre igen sok volt belőlük, melyek elektromos hajtással rendelkeznek. A legtöbb nézőt olyan járművek vonzották, mint a Mercedes EQS, Audi AI: Trail, Volkswagen ID 3 vagy éppen a Porsche Taycan. Viszont nem szabad megfeledkezni a Ford újonnan érkező hibrid járműveiről, melyből el is hozták az első darabot, a Ford Tourneo-t.

A 2020-ra igért Tourneo első ránézésre egy nagyon korrekt tranzit jármű, mely akár 8 embert is képes kényelmesen furikázni. Persze a vállalat arra is gondolt, hogy a járművet a legtöbben munkagépként fogják használni, így a hátsó 2 sor szék könnyedén eltávolítható a kocsiból. Teljesítmény szempontjából az autó teljesen elektromos hajtásban 50 kilométer megtételére alkalmas, melyről az utastér alatt elhelyezett 13.6 kWh-s lítium-ion akkumulátor gondoskodik. A jármű teljes feltöltése 200 V-on alig 3 órába telik.

Ford Tourneo

A Ford úgy látszik, nem a káprázatos megjelenésű luxus elektromos autók trendjeit követi, hanem próbálnak elsőként valami olyat alkotni, mely szinte mindenhol megállja a helyét, legfőképpen egy átlag felhasználó garázsában. A Ford Tourneo 2020-ban fog piacra kerülni, jelenleg viszont még nem publikus az autó piaci ára.

képek és információ forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.