Skip to main content

Ha az európai e-autó piacot nézzük, akkor a legtöbben már tudják, hogy a Tesla a legkeresettebb márka szinte minden országban. Viszont a statisztikák alapján két igazi szereplője van Európa EV piacának, méghozzá a Tesla és az MG.

A legfrissebb adatok nagyon érdekes trendeket mutatnak az európai újautó-piacon. Tavaly áprilisban a tisztán elektromos autók iránti kereslet elérte a 25 százalékot átlagosan. Ez azt jelenti, hogy Európában minden 5. autó tisztán elektromos volt az értékesítések során.

Ezen eredmények nagy része a Teslának köszönhető. Bár korlátozott  kínálattal rendelkezik, az amerikai márka kihasználja az elektromos vezetés iránti növekvő fogyasztói érdeklődést. 2023 augusztusában a Tesla 33.000 autót regisztrált Európában, ami 240 százalékos növekedés az előző év azonos hónapjához képest. Ennek eredményeként a Tesla megelőzte az olyan nagy európai márkákat, mint az Opel, a Citroën vagy a Fiat, és csak 3600 egységgel maradt el a Ford összesített értékesítése mögött.

A benzin/dízel autókról a tisztán elektromosra való átállásnak van egy másik nagy nyertese: az MG. Ez a britként pozicionált, de teljes egészében Kínában tervezett, fejlesztett és gyártott márka az egyetlen játékos -MÉG!- az ázsiai régióból. Az MG 4 versenyképes ára továbbra is sok fogyasztót csábít el, így a cég csaknem 14.900 darab értékesítéssel augusztusban bejutott az európai top 20-ba.

Ez magasabb szám, mint amit a Suzuki, a Mini, a Mazda vagy a Jeep eredménye. Az elektromos modellek adták ennek a mennyiségnek az 59 százalékát, ezzel a hetedik helyen állnak a legkelendőbb BEV márkák között, megelőzve még olyan nagy márkákat is, mint az Opel, az Audi, a Skoda, a Peugeot vagy a Renault.

A Tesla és az MG felemelkedése néhány hagyományos autógyártó csökkenő piaci részesedésének rovására megy. A legnagyobb piaci részesedés-veszteséget a Volkswagen, a Ford, a Citroën, a Peugeot és a Hyundai érték el a hónap során. Viszont ezek közül mindegyik márka törekszik arra, hogy a jövőben jobb elektromos járműveket dobjon piacra.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.