Skip to main content

Az Audi legújabb elektromos járműve még csak nemrégiben jelent meg a piacon és annak ellenére, hogy egy igen példaértékű elektromos autónak hirdették meg, elég változóan teljesít a vásárlók körében. Az e-tron jelenleg nem hozta azt a szintet, mint amit a német vállalat akart. A kisebb hatótáv mellett még a Tesla Model 3 megjelenése is keresztbe tett a cégnek. Az Audi viszont nem adja fel a versenyt és Magyarországon bővíti az e-tron akkumulátorok gyártását.

A győri Audi gyár még 2018 júliusában kezdte meg az elektromos autókhoz tartozó akkumulátorok gyártását, viszont egészen idáig nem fektettek rá akkora hangsúlyt, mint ahogy az szükséges lett volna. A gyár az elmondások alapján napi 400 akkumulátort képes jelenleg előállítani, viszont ez nem elég az Audi elektromos autós jövőjének megalakításához. A győri gyár a tervek szerint 250 új munkalehetőséggel fog bővülni és képes lesz az új generációs modellekhez is akkumulátorokat gyártani.

Az elektromos-autozas.hu videója az Audi e-tron-ról:

Az Audi e-tron jelenlegi adatai:

  • 0-100 km/órára 5.7 másodperc alatt gyorsul
  • végsebesség: 200 km/óra
  • 328 km hatótáv
  • 95 kWh-ás akkumulátor
  • 664 Nm  nyomaték
  • 9.6 kW-os, 11 kW-os és 22 kW-os beépített töltő
  • 150 kW gyors töltési lehetőség: 0-80% alig fél óra alatt

A vállalatnak igen nagy lépéseket kell tennie, ha az elektromos autós versenypályán akar maradni. Vetélytársai, mint a Mercedes, BMW, Porsche vagy a Volkswagen már kilométerekkel előrébb járnak, nem beszélve a Tesla-ról, mely Model 3-asa már körökkel ver minden más elektromos járművet. Ebben a versenyben viszont elmondhatatlanjuk, hogy  a legnagyobb nyertes a környezetünk.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
Youtube csatornánk : [link]
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.