Skip to main content

Nemsokára megépül az első Gigafactory Európában, Németországban, ami igen kedvező lesz a Tesla számára. Nem olyan jó hír ez az ország többi autógyártóinak, hiszen fel kell venniük majd a versenyt a Tesla Model Y-nal, a saját országukban. A Volkswagen már régóta töri magát az elektromos flotta kialakításán, viszont a BMW, Mercedes és az Audi még nem teljesít olyan jól elektromos autók terén a piacon, mint azt várták volna. Valószínűleg ez szánta rá a BMW-t, hogy kicsit megsürgesse jövőbeli elektromos terveit. A napokban be is jelentették, hogy egy hatalmas beruházásra készülnek az elektromos jövő felé.

A BMW jövőbeli elektromos autókínálatát az új i széria fogja kiadni. Az i3 és az i8 igen sikeresen teljesített a piacon és a jelenlegi vezérigazgató is inkább az elektromos autók fejlesztése felé szeretne tovább haladni. Az iNEXT talán az egyik legambiciózusabb projektje a vállalatnak, így egyértelmű volt, hogy ebbe hatalmas összegeket fognak még befektetni.

BMW iNEXT

Több, mint 400 millió dollárt, azaz 120 milliárd forintot invesztált a cég a dingolfing-i gyárukba, hogy azok készek legyenek majd a jövőbeli elektromos autók és autonóm járművek gyártására. 2021-től azon gyártósorok, melyek az 5, 7 és 8-as BMW gyártásáért felelősek, teljesen átállnak az iNEXT összeállítására.

A BMW úgy tervezi, hogy ezen gyártósorát rugalmassá teszi, hogy bármilyen jövőbeli innovációra fel tudjon készülni. Az iNEXT mellett az iVISION-re is gondolnia kell majd a vállalatnak, viszont meggyőződésünk, hogy nem ez az utolsó beruházás a cégtől, az elektromos autók java felé.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.autotimesnews.com
www.bmwblog.com
www.greencarreports.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.