Skip to main content

A Tesla Model 3-as sokáig dominálta az eladási listákat szerte a világon. Norvégiában például minden 2. eladott gépjármű Tesla volt az idei év több hónapjában is, lekörözve bármely más elektromos, hibrid vagy hagyományos gépjárművet. Amerikában nem kapott nagy dicséretet Elon Musk járműve a díjátadókon, annak ellenére, hogy az országban több, mint 190,000 darab került eladásra. Európában viszont igen nagy örömmel fogadta minden ország a járművet, köztük Németország, ahol még díjátadón is tarolt a Tesla. 

A német AUTO BILD az egyik legikonikusabb autós díjátadó az országban. Sokan nem számítottak arra, hogy az idei Aranykormány díjat a Tesla Model 3 viszi majd el. Olyan autókat előzött le ezzel a kocsi, mint a legújabb 3-as BMW vagy az Audi A4.

Elon Musk átveszi az Aranykormány díjat

A Tesla vezérigazgatója nem csak a németek vendégszeretetét és kiemelkedő díját élvezhette a napokban, hanem a bizalmukat is, ugyanis hivatalossá vált, hogy Berlin közelében épül a következő Gigafactory. A 2021-re megépülő létesítmény Model 3 és Y-okkal fogja ellátni Európát a tervek szerint. Ez lesz a vállalat 4. Gigafactory-ja, ami több, mint 10.000 új munkahelyet fog biztosítani a német lakosságnak.

A Tesla Németországba való terjeszkedése minden szempontból előnyös az elektromos autó rajongóknak. Persze így az Európai piacon eléggé éleződni fog a helyzet az autógyártók között, hogy kis is fogja felülmúlni a Tesla járműveit, viszont a legtöbb szakértő szerint ezen lépés az, ami sokkal jobban fel fogja gyorsítani az elektromos autók terjeszkedését Európában.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.vaaju.com
www.teslarati.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.