Skip to main content

Újabb pozitív hónappal zárt a kínai e-mobilitás piac, mely továbbra is vezető szerepet tölt be az elektromos autók világában. 

Kínában a teljes autó értékesítés 10%-kal emelkedett a hónapban, viszont ami igazán jelentős, az ismételten a plug-in járművek szektora. A tölthető elektromos autók szegmense új rekordszintet ért el, és a teljes piac több, mint egyharmadát foglalja el.

A szakértők szerint Kínában szeptemberben mintegy 636.000 új, konnektoros elektromos személyautót regisztráltak, ami 78%-kal több, mint egy évvel ezelőtt, és a teljes forgalom mintegy 35%-a.

A PHEV-k is gyorsabban bővülnek, mint bármi más az elmúlt hónapban. Éves szinten 148%-os növekedésnek lehettünk tanúi, viszont így sem érik be a teljesen elektromos járműveket.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Világviszonylatban Kína a felelős az összes plug-in elektromos autó értékesítés feléért.

A hónap eredményei:

  • BEV-k: körülbelül 475.000 (62%-os növekedés) és 26%-os részesedés
  • PHEV-k: körülbelül 161.000 (148%-os növekedés) és 9%-os részesedés
  • Összesen: 636.000 (78%-os növekedés) és 35%-os részesedés

Az évben 4 milliónál is több plug-in jármű került eladásra az országban ami egyrészt több, mint a teljes tavalyi mennyiség, másrészt ebből csaknem 3 millió tisztán elektromos jármű.

Meglepetés viszont most sem ért senkit, mikor kiderült, hogy a Tesla Model Y továbbra is a legkeresettebb jármű volt a hónapban, de szorosan követi a márkát a BYD és már a Volkswagen is.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.