Skip to main content

A Tesla immáron 4 millió elektromos autót gyártott le világszerte, és meg sem áll míg el nem éri az éves 20 milliós ütemet. A legújabb Tesla Giga mexikói gyár ezt a missziót erősíti, és várhatóan az egyik legnagyobb projekt lesz az autóipar történetében.

Míg a Tesla igen szűkszavú a projekttel kapcsolatban, a mexikói kormány több információt is megosztott az elemzőkkel. A hírek szerint a gyár közel 4200 hektáron terül el a Monterrey melletti Santa Catarina település egyik ipari övezetében. Ez 68 százalékkal több, mint a Giga Texas esetében, mely 2500 hektárt foglal el.

A beruházás mértékét 10 milliárd dollárra és 10.000 alkalmazottra becsülik. Bár a részletek még nem ismertek, valószínű, hogy a gyárban nem csak járműveket, hanem más elemeket is gyártani fognak, mint például a meghajtóegységeket és az akkumulátorcellákat.

A jelentés szerint egy magas rangú mexikói tisztviselő évi egymillió jármű éves kibocsátását említette, viszont ezt az értéket a Tesla már eléri a kínai üzemével. Szakértők szerint várhatóan ez lesz a Tesla, és ezzel Mexikó autóipari ékköve, éves szinten 2 milliós gyártási potenciállal.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.