Skip to main content

A Tesla igen erős éven van túl teljesítmény szempontjából. A tavalyi évben szinte megállíthatatlanul teljesítettek a Model 3-ak a piacon, bejelentésre került a Cybertruck, illetve megkezdődött a német Gigafactory kivitelezése. Viszont talán a legnagyobb hír, hogy elkészült végre a vállalat kínai gyára, ahol az első Tesla Model már ki is gurult a futószalagról, hogy bevegye a világ legnagyobb elektromos autópiacát.

Elon Musk 2019 január 7-én kezdte meg a Sanghaji gyár kiépíttetését, ami egy év alatt be is fejeződött. A 2 milliárd dolláros beruházásnak köszönhetően a Tesla nyílt utat kapott a legnagyobb elektromos autópiacra, amit nem is akarnak elszalasztani a hírek alapján, mivel még a tavalyi év utolsó napján megkezdték az első Model-ek átadását egy ünnepség keretében.

Tesla Model 3 átadó

A Tesla Model 3 személyautó két típusát gyártják majd ebben az üzemben, amelyek kizárólag Kínában kerülnek majd piacra mintegy 350 ezer jüanos (közel 15 millió forint) induló áron. Az importált Model 3 induló ára ezzel szemben 439 ezer jüan (18,5 millió forint) Kínában.

A kínai gyártású Tesla járművek 1 millió forintos állami támogatással kerülhetnek majd a vásárlókhoz, illetve a Model-ek felkerültek a 10 százalékos gépjárműbeszerzési adó alól mentességet élvező gépjárműtípusok listájára.

Képek és információk forrása:
www.index.hu
www.autonews.com
www.electrec.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.