Skip to main content

Még mielőtt a hagyományos Chevrolet Camaro gyártását leállították volna a tavalyi év végén, több hírforrás is arról számolt be, hogy az ikonikus kocsi akkumulátoros verzióval tér vissza a piacra. 

A kétajtós modell megszűnésével a General Motors kijelentette, hogy teljesen elektromos autókat gyártó céggé fog válni, így a Camaro elektromos verziója szinte biztosított.

Ám míg a Ford a Mustang Mach-E-vel a sportos crossover utat járta be, a Chevrolet állítólag elkerüli a SUV-őrületet ezzel a járművel. Ez igen jó döntés, tekintve, hogy sokak szemében véteknek számítana a jármű átformálása. 

Ár tekintetében GM igazgatója elmondta, hogy az akkumulátoros Camaro a 2024-es Chevrolet Equinox EV-hez hasonlóan lehet elhelyezni, amely 43.000 dolláros áron indult. Hozzá kell tenni viszont, hogy az újabb Equinox EV 35.000 dolláros áron került a piacra, így számíthatunk rá, hogy a GM képes lesz levinni az árakat a Camaro esetében is. 

Camaro SS

Ha ehhez hozzáadjuk a 7500 dolláros adójóváírásra való jogosultságot, az elektromos sportautók szerelmesei mindössze 27.500 dolláros árral néznek szembe. Ez majdnem 11.500 dollárral olcsóbb, mint a belépő szintű Tesla Model 3.

Az viszont, hogy az újragondolt Camaro EV mikor kerül az utcákra, illetve milyen teljesítménnyel, még vita tárgya. A pletykák szerint a GM 2026-ban tervezheti leghamarabb a jármű piacra dobását, ami reálisnak is tűnik. 

Az biztos, hogy mi már nagyon várjuk az e-Camaro megjelenését. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.