Skip to main content

Az idei évben igen jelentős mennyiségű elektromos és hibrid jármű látott napvilágot. Lényegesen több hangsúlyt kaptak a szuper e-autók, mint például a Lotus Evija, az Aston Martin Rapid E vagy az év egyik legsikeresebb darabja, a Porsche Taycan. Persze sok olyan jármű is bejelentésre került, melyek az átlag felhasználók számára lettek kialakítva, mint például jelenlegi alanyunk, az elektromos Mini.

A napokban újabb hírek kerültek ki a környezetkímélő Mini Cooper-ről, mely jövő tavasszal fog a piacra érkezni. A járművet egy 32.5 kW-os akkumulátor fogja hajtani, mely az eddigi tesztek alapján 200 km-es hatótávot biztosít a járműnek. Teljesítmény szempontjából a Mini 181 lóerős lesz és 0-100 km/órára alig 7 másodperc alatt tud majd felgyorsulni.

Elektromos Mini Cooper

Külsőre teljesen azt kapjuk, amit egy ilyen típusú autótól elvárnánk: egyszerű, de nagyszerű kialakítást. Belsőleg a jármű pedig hozza a kötelezőt, amit egy elektromos autótól elvárnánk. A Cooper SE alapfelszereltségéhez tartozik egy 6,5 hüvelykes navigációs képernyő, az Apple CarPlay integráció, LED fényszórók, fűtött első ülések és oldalsó tükrök (utóbbi alátétekkel), automatikus klímaberendezés, digitális klaszter és korom-műbőr ülőhelyek.

A nagy hír viszont, hogy ez mind a miénk lehet alig 30,750 dolláros áron, átszámítva alig 9 millió forintért. A BMW szeretne még csiszolni ezen az árcédulán, viszont a támogatásokkal együtt egy igen jó ajánlatnak tűnik így is a jármű. Jövő márciusban meglátjuk, hogyan is teljesít a piacon.

Képek és információk forrása:
www.greencarreports.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.