Skip to main content

Kivételes dolog történt 2023 harmadik negyedévében, ugyanis a két legnagyobb teljesen elektromos autógyártó; a Tesla és a BYD szinte hasonló számú járművet adott el globálisan.

Az elmúlt negyedévben ismét a Tesla adta el a legtöbb teljesen elektromos autót: 435.000 darabot. Ez főként annak köszönhető, hogy a cég többször is árat csökkentett, viszont ezzel olyan árháborút indított, melybe sok autógyártónak beletört a bicskája. 

A BYD ennek ellenére majdnem megelőzte a Teslát a teljesen elektromos autók eladásai tekintetében. A kínai vállalat 431.000 BEV-eladásról számolt be. A BYD és a Tesla soha nem állt ilyen közel egymáshoz.

Ez erős jele annak, hogy a Tesla uralma a BEV szegmensben a végéhez közeledik. Sokan már úgy vélik, hogy a Tesla elveszíti vezető pozícióját a negyedik negyedévben az elektromos autók piacán.

BYD Song

Eközben a Volkswagen-csoport éves szinten 41 százalékkal, 209.000 darabra növelte teljesen elektromos autók értékesítését, ami kevesebb, mint a fele a Tesla és a BYD eredményeinek. A német gyártó viszont rohamosan kúszik feljebb, így számítani lehet arra, hogy pár év múlva akár a legjobb is lehet a piacon. 

Teljesen elektromos autók értékesítése 2023 harmadik negyedévében:

  • Tesla: 435 .059 (27%-os növekedés éves szinten)
  • BYD: 431.603 (67%-os növekedés éves szinten) 
  • Volkswagen-csoport: 209.394 (41%-os növekedés éves szinten)

2022-ben a Tesla több, mint 1,3 millió elektromos autót szállított le, a BYD több mint 0,9 milliót, a Volkswagen-csoport pedig több, mint 0,57 milliót. Az idei év végére viszont a Tesla számára a szakértők 1.8 milliós értékesítési célt jósolnak, míg a BYD 1.5 millió körül fog végezni. A Volkswagen pedig megközelítőleg eléri az 1 milliós mérföldkövet. 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.