Skip to main content

Új crossover SUV várható jövőre a Toyota-tól. Most egy RAV4-nek a hibrid változata lett központi témája a japán autógyártónak. A kialakítás során a Lexus csapatának a feladata volt a belső dizájn létrehozása, míg a Prius fejlesztői foglalkoztak a külsőséggel (pl. motorháztető).

A Toyota a kereslet növekedését várja az új típus miatt is, hiszen az előzetes információk alapján nagyon alacsony fogyasztású autóról van szó, ami valószínűleg szimpatikus lesz az elektromos autókat vezetők körében (is).

Toyota RAV4 hibrid

2,5 literes motor megjelenésére lehet számítani, melyhez társul két elektromos motor, mely fékezéskor segít visszanyerni az energiát. Az akkumulátorok nickel-fém hibridek, melyek a hátsó tengelybe integrálnak energiát. A hátsó kerekek fognak hajtást kapni, első kerék-meghajtású változatot nem is fognak gyártani.

Teljesítmény szempontjából egy 219 lóerős SUV-ra lehet számítani. Ez 16 lóerővel több, mint a hagyományos modell esetében. Nagyjából 3700-3800 font közötti tömeggel bír (körülbelül 1700 kg), a fogyasztásán viszont ez nem nagyon látszik, hiszen a legtakarékosabb crossover SUV-nak fog számítani. Nagyjából 5,9 liter lesz a fogyasztása 100 km-enként.

Toyota RAV4

Ami viszont hátránya, a belmagasság (kb 96 cm). Magas vezetőknek nem túl előnyös, ugyanis elég alacsony az autó, még ha kívülről annak is tűnik. Tehát belül nincs túl sok hely, ugyanakkor ez nem az akkumulátorok hibája, ugyanis azok helyzete nem befolyásolja a belső teret.

Képek és információ forrása: www.greencarreports.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.