Skip to main content

A McLaren vezérigazgatója, Mike Flewitt már kijelentette, hogy a teljes autószéria zöldebb irányt fog venni és, hogy még az elkövetkezendő években kapunk egy teljesen új környezetkímélő járművet. A napokban bejelentésre is került, hogy 2021-ben érkezik az új hibrid McLaren, melyről már végre több információ is kiderült.

A McLaren már bebizonyította, hogy képes piacképes hibrid járművet gyártani az új P1 képében. Ennek ellenére a legtöbben mégis már azt várják az angol cégtől, hogy bemutassák első nagy teljesítményű, tisztán elektromos járművüket. Angliában jelentős lépéseket tett a kormány, hogy kedvezzen a tisztán elektromos autók gyártóinak, illetve a vásárlóknak is. Például a Lotus már teljes mértékben az e-mobility mellett határozta el magát, illetve az Aston Martin is több villanyautó szérián dolgozik.

McLaren HPH

McLaren HPH

A McLaren legújabb hibridje a McLaren HPH (high performance hibrid) névre fog hallgatni és az első olyan jármű évek óta a cégnél, mely nem alkalmaz dupla turbós V8-as motort. A járműbe csak egy V6-os kerül be, mellé pedig egy körülbelül 20 kWh-s akkumulátor. A vállalat elmondása szerint teljesen elektromos üzemmódban a HPH 32 km-t képes majd megtenni. Összehasonlításképpen: A P1 alig 11 km megtételére képes elektromos hajtásban.

Mike Flewitt hivatalos álláspontja, hogy az új karbonszálas váz megoldás és a HPH technológia egy új utat nyitott meg a McLaren számára, melyben főszerepet fognak játszani a hibrid megoldások. A 2021-ben érkező járműről még sok kérdés merült fel, viszont biztosak vagyunk benne, hogy még az idén kiderülnek a fontosabb információk.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.autocar.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.