Skip to main content

2022 decembere hatalmas rekordot hozott a plug-in autók globális értékesítésében, ezzel pedig a teljes éves mennyiség meghaladta a 10 millió darabot.

Az EV-Volumes adatai szerint decemberben mintegy 1.2 millió értékesítést regisztráltak a plug-in szektorban, ami újabb rekord az elektromos autózás terén. Ez csaknem 39 százalékos növekedés az egy évvel ezelőtti eredményhez képest. 2021-ben továbbá „csupán” csak 6,5 millió elektromos járművet regisztráltak, tovább növelve a 2022-es év sikerét.

Emellett kiemelkedő, hogy a globális autóeladások csaknem 21 százalékát adták a plug-in járművek, és ebből csaknem 15 százalékot a teljesen elektromos szériák. Természetesen az év legkeresettebb járműje a Tesla Model Y volt, melyből csaknem 770.000 darabot értékesített a vállalat.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Az értékesítési volumen azt jelenti, hogy minden tizedik új személyautó teljesen elektromos volt, ami elképesztő mérföldkő.

Plug-in autó regisztrációk 2022-ben:

  • BEV-k: 7,2 millió darab (10%-os részesedés)
  • PHEV-k: 2,9 millió darab (4%-os részesedés)

Kérdés már csak az a 2023-as évet nézve, hogy a Tesla vajon képes lesz tartani dominanciáját az évben, tekintve, hogy egyre növekszik a kereslet a többi márka járművei után, mint például a BYD szériákra.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.