Skip to main content

Az Audi első elektromos autó szériája, az e-tron nem hozta meg a várt eredményt a cég számára, tekintve, hogy teljesítménye nem igazán ért fel a jármű árával. Ennek ellenére az Audi nem adta fel a széria fejlesztését, és 2024-ben megkapjuk a legújabb családtagot, az új Q8 e-tront. 

A vadonatúj, 2024-es Audi Q8 e-tron első két változata a közelmúltban hivatalosan is felkerült az EPA weboldalára. Az EPA besorolások megerősítik a gyártó által korábban megosztott hatótáv tartományszámokat, melyek igen pozitívan hangzanak. 

Az Audi Q8 e-tron és a Q8 e-tron Sportback új, nagyobb kapacitású akkumulátorral van felszerelve, amely 114 kilowattóra energiát tárol, melyből 106 kWh használható. A régebbi az e-tron körülbelül 95 kWh teljesítménnyel rendelkezett. 

2024 Audi Q8 e-tron

Az Audi Q8 e-tron EPA hatótávjai:

  • Q8 e-tron quattro: 460 kilométeres hatótáv
  • Q8 e-tron Sportback: 480 kilométeres hatótáv

Az Audi természetesen több verzióban is meg fogja jeleníteni az új e-tront, ahogy azt a legtöbb márka szokta. Bár ezen hatótávolságok nem versengnek a Lucid járműveivel, mégis jó látni, hogy az Audi is kezdi felvenni a versenyt.

A 2024-es e-tron széria piaci ára 75.000 dollár és 93.000 dollár között mozog, kiszereléstől függően. Ez sajnos még nem az a Tesla rivális melyet a német cég szeretne, viszont sajnos az Audi még nem tud úgy árat csökkenteni, mint például a Tesla, vagy a Volkswagen. Kíváncsian várjuk, milyen sikere is lesz az új szériának.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.