Audi e-tron, végre beér a célba

By 2019-06-05 február 5th, 2020 Aktualitás
A német autógyár nem teljesen úgy képzelte el az egyik legjobban várt elektromos autójának piacra dobását, mint ahogy az az Audi e-tron-nál történt. Nagyon valószínű, hogy a Tesla model 3 kirobbanó sikere miatt  kevesebb e-tron került eladásra, mint ahogy azt a vállalat elképzelte. Viszont úgy látszik, az idő és a fejlesztések meghozzák végül a várva várt eredményt.

Az Audi nemrégiben hozta nyilvánosság elé az előző hónapban statisztikáit eladott autók terén. Nagy meglepetésünkre az Audi e-tron-ból több, mint 856 db kelt el a hónapban, ami az eladások 4,5%-át teszi ki. A vállalat bízik benne, hogy a következő hónapban már 1000 eladott példányt számolhat el, illetve, hogy ez a növekedés végigviszi majd a 2019-es évet.

Idén viszont fel kell készülniük egy újabb SUV érkezésére. A Mercedes EQC -re, mely 26 millió forintos piaci árával igen nagy riválisa lesz az Audi e-tron-nak.  A jelenleg 28 millió forint értékű autóra sajnos nem jár még semmilyen állami támogatás. Ugyanakkor társasági adó keretében vannak lehetőségek ilyen jellegű autó vásárlása során is.

Audi e-tron sport

A vállalat úgy tervezi, hogy folytatja az e-tron szériát és a közel jövőben már piacra is fog kerülni a sport kupé verziója is az autónak. A későbbiekben talán még egy Audi R8 e-tron is benéz majd a piacra.

Képek és információ forrása:
www.insideevs.com
www.wired.com