Skip to main content

A Tesla akkumulátoros energiatároló rendszerei Kínában várhatóan a CATL és a BYD LFP lítium-ion akkumulátor celláiból állnak majd.

A hírek szerint a BYD FinDreams akkumulátoregysége szerződést kötött a Teslával, mely szerint a kínai cég fogja biztosítani a Megafactory várható kapacitásának, több mint 20%-át. Az akkumulátorok fennmaradó 80%-a valószínűleg a CATL-től származik majd.

A Tesla májusban kezdte meg a Megafactory építését a sanghaji Pudong Lingang körzetében, és a tervek szerint 2025 első negyedévében már meg is kezdi a termelést. Sanghaj a Tesla Gifactory Shanghai otthona is, amely a Model Y-t gyártja a globális piacokra, beleértve Kínát és az EU-t.

A gyár várhatóan évente 10.000 Tesla Megapack közüzemi méretű akkumulátoros energiatároló rendszert gyárt majd, ami 40 GWh akkumulátort jelent. 

Tesla Megapack, portfolife, elektromos-autozas.hu

Tesla Megapack

A Teslának már van egy ilyen gyára a kaliforniai Lathropban, amely a cég szerint hamarosan 40 GWh éves termelést fog biztosítani. 2024 első negyedévében a vállalat akkumulátoros energiatároló rendszereinek teljes kiépítése meghaladta a 4 GWh-t.

Egy amerikai és egy kínai Megafactory miatt nyitott kérdés, hogy mikor láthatunk hasonló beruházást Európában. Az akkumulátoros energiatároló rendszerek európai piaca bővül, így igény lenne egy új Megafactory-ra mondjuk Németország környékén. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.