Skip to main content

Ha az elektromos autózás piacát nézzük, egyértelműen látszik, hogy Kína és az USA területén értékesítik a legtöbb járművet. Ennek ellenére Európa sem marad le sokkal, és erre jó példa a Németországban értékesített EV-k mennyisége.

Áprilisban az új személygépkocsik száma Németországban közel 13 százalékkal, 200.000-re nőtt éves szinten. 2023 első négy hónapjában összesen 869.00 autót regisztráltak, 8 százalékkal többet, mint tavaly

A teljesen elektromos autók értékesítését tekintve a mennyiség 34 százalékkal nőtt, majdnem 30.000 új regisztrációra, ami a piac mintegy 14 százalékát jelenti.

Érdekesség, hogy ismét csökkentek a plug-in hibrid autók eladásai, annak ellenére, hogy a BMW és a Mercedes is rengeteg ilyen járművet gyárt. A hónapban mindössze 11.000 darabot regisztráltak, ami megközelítőleg 46 százalékos csökkenés éves szinten, és a piac 5,8 százaléka. Ez a negyedik egymást követő ilyen mértékű visszaesés.

Ez főként annak tudható be, hogy a tisztán elektromos járművekre továbbra is fenn áll az adókedvezmény az országban.

Volkswagen e-Golf

Volkswagen e-Golf

Áprilisban négy német márka: a Volkswagen, a Mercedes-Benz, a BMW és az Audi értékesítette a legtöbb EV-t. A lista élén a Volkswagen áll, több, mint 5000 eladott járművel. A márka csaknem kétszer annyi e-autót értékesített a hónapban Németország területén, mint a Tesla.

Az áprilisi eredménnyel együtt viszont továbbra is a Tesla vezeti a rangsort Németországban, több mint 23.000 eladott járművel az évben. Viszont a Volkswagen szorosan zárkózik fel, mivel alig 1000 autóval marad el az első helytől. Szakértők szerint ha az ID széria ilyen mértékben halad, bár hónap múlva megelőzhetik a Tesla-t az országban.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.