Skip to main content

A Volvo legolcsóbb elektromos SUV-ja, az EX30 hatalmas sikert aratott Európában. Az elektromos jármű augusztusban Európa második legkelendőbb elektromos autója lett a listákon, és csak a Tesla Model Y tudta megelőzni.

Az első EX30-as szállítások Európában tavaly decemberben kezdődtek és azóta ez lett az autógyártó negyedik legkelendőbb autója globális kínálatában. Mindez annak ellenére, hogy Európában 44%-kal csökkent az elektromos járművek regisztrációja az EU-ban. Eközben a Volvo EV regisztrációja 36%-kal nőtt.

A Volvo csak augusztusban 6400 EX30-at értékesített, ami újabb havi rekordot jelent és hozzájárult az idén eladott több, mint 33.000 darabhoz. Ezzel a sikerrel megelőzi az olyan versenytársakat, mint a BMW Mini a kis prémium elektromos járművek szegmensében. 

A jármű európai elfogadása jelzi, hogy mire lehet számítani, amikor az autó jövőre megjelenik az Egyesült Államokban.

Az EX30 Európában mindössze 40.000 dolláros áron indul. Egymotoros, szabványos akkumulátoregysége körülbelül 440 kilométert biztosít egyetlen feltöltéssel, viszont van lehetőség ennek a növelésére. Alig 4700 dollárért kérhetünk nagy hatótávolságú akkumulátort, 590 km-es hatótávval.

Volvo EX30

Volvo EX30 (Forrás:www.insideevs.com)

Az EX30 azzal az összetéveszthetetlen skandináv dizájnnal rendelkezik, amelyről a Volvo is ismert: letisztult, minimalista vonalak és szimpla belső tér. Ez nem csak egy újabb elektromos SUV; a Volvo azt adta a vásárlóknak, amit szeretnének egy elektromos autótól.

Az amerikai piacra dobást viszont továbbra is befolyásolja a kínai gyártású elektromos járművek hatalmas vámemelései. Az EX30 árcédulája részben a Volvo anyavállalatának, a Geelynek volt köszönhető, aki Kínában gyártja le a járművet. A Volvo ezért az EX30 gyártását a belgiumi Gent-be helyezi át, ezzel elkerülheti a hatalmas vámokat Észak-Amerikában és Európában.

Ha ez a lépés megvalósul, akkor a Volvo képes lesz tartani a 34.950 dolláros árcélját az Egyesült Államokban, ami már önmagában hatalmas sikernek ígérkezik. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.