Skip to main content

Az előrejelzések szerint az elektromos autók eladása az Egyesült Államokban továbbra is rekordokat állít fel minden negyedévben. Ez annak ellenére történik, hogy az iparágvezető Tesla az elmúlt három hónapban gyenge teljesítményt nyújtott.

Az idei harmadik negyedévre az elemzők 339.000 új elektromos jármű értékesítését prognosztizálták, ami 8%-os növekedést jelent 2023 azonos időszakához képest. Ez a szám az Egyesült Államok autópiacának csaknem 9%-át jelenti. Az új adatok azt mutatják, hogy bár az elektromos járművek eladási lendülete lelassult, a piac továbbra is erősen növekszik.

Összességében az előrejelzés az, hogy idén 1,3 millió tisztán elektromos autót adnak el az Egyesült Államokban, ami némileg meghaladja a 2023-as 1,2 milliót. Az év eleji előrejelzés eleinte 1,7 millió volt, viszont ezt módosították figyelembe véve az elektromos járművek lassabb elterjedését és a hibrid eladások felfutását.

Augusztusban az elektromos járművekre vonatkozó ösztönzők tovább nőttek, átlagosan már 13%-os megtakarítást lehet elérni EV vásárlás során. Emiatt a legtöbb modell jogosult lett a 7500 dolláros szövetségi adó-jóváírásra.

Emellett kiderült, hogy az idei évben eddig 200.000 elektromos autót béreltek Amerikában, ami 148%-os ugrás az előző évhez képest.

Továbbá a használt elektromos járművek piaca, bár még viszonylag kicsi, rendkívül gyorsan növekszik. Az előrejelzések szerint a harmadik negyedév rekord negyedév lesz a használt elektromos járművek értékesítésében; mintegy 78.000 EV fog gazdát cserélni. Ez éves szinten 69%-os növekedés. 

Az elektromos járművek magas árai viszont továbbra is nagy akadályt jelentenek; egy átlagos elektromos autó 56.000 dollárért kelt el augusztusban.

Míg néhány más autógyártó növekvő eladásokat vár az Egyesült Államokban a Tesla egy újabb visszaeső negyedévre készül. A cég a Tesla harmadik negyedéves eladásait 153.000-re rögzítette, az előző negyedévi 164.000-hez képest. 

Különösen a Model 3 és Model Y  eladásai csökkentek a negyedévek során, viszont a Cybertruck pickup-eladások némileg felgyorsultak. Érdekesség, hogy a második negyedévben a Cybertruck volt a legkelendőbb elektromos pickup az USA területén. 

Az Egyesült Államokban működő gyártók közül még mindig a Tesla adja el a legtöbb elektromos autót, de piaci részesedése csökken a verseny fellendülésével. A második negyedévben az elemzők szerint a Tesla részesedése az EV piacból 49%-ra esett vissza. 

A lassulás ellenére nem lehet azt mondani, hogy a jövő nem elektromos, viszont a kiélezett verseny a kínai márkákkal jelentősen felforgatta a piacot. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.