Skip to main content

A Bentley követi társait a piacon, és teljesen le fog mondani a hagyományos járművekről. Az első elektromos Bentley pár éven belül megjelenik a piacon, és a legfrissebb hírek szerint teljes önvezetéssel érkezik.

A Bentley vezérigazgatója, Adrian Hallmark a napokban megerősítette, hogy a brit márka első elektromos autója kezdetben részleges vezetési asszisztenssel fog rendelkezni, viszont később teljes önvezetést kínál majd az autópályákon. Ráadásul ez egy szimpla szoftverfrissítés révén érkezik a járműbe, így mindenki hozzáférhet aki előtte megvásárolta az új e-Bentley-t.

Az új Bentley külsőre a Bentley Continental-hoz fog hasonlítani leginkább, és 11 kamerát fog használni a tájékozódáshoz, csakúgy, mint a Tesla Model szériák.

Bentley Continental

Bentley Continental

Az első elektromos verzió az eddigi tervek alapján 2025-ben érkezik, viszont utána 2030-ig minden évben piacra dobnak egy új elektromos járművet. A luxusautógyártó emellett több, mint 3 milliárd dollárt fektet be, hogy belépjen az e-mobilitás piacára.

A cég vetélytársa, a Rolls-Royce még idén ősszel piacra dobja első elektromos autóját. A Spectre az első luxuskupé lesz a piacon, amíg a Bentley valóban nem hozza ki az új elektromos járművét.

Szakértők szerint a két gyártó azonos teljesítményű járművekkel fog versenyezni, kizárólag a luxus járművek kategóriájában.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.