Skip to main content

Annak ellenére, hogy a BMW rendelkezik saját motorkerékpár szériával , mégsem jelentette be ezen járművek elektromos változatait egyenlőre. A napokban viszont a cég bejelentette, hogy egy francia céggel közösen fognak fejleszteni új elektromos BMW bicikliket.

A vállalat nem mutatja a lassulás jeleit az e-mobility szegmensben, és a közelmúltban összefogott a francia Angell Mobility e-bike márkával, hogy Mini márkanév alatt elektromos kerékpárokat gyártson.

A Mini széria jelenleg hatalmas villamosítási offenzíván megy keresztül, melynek fő célja a kínai piac bevétele. A hírek szerint hamarosan meg is jelenik az első elektromos verzió, a Mini Cooper EV SE., ehhez pedig párosul majd az új e-bike.

Stefani Wurst, a Mini vezetője kifejtette, hogy az Angell Mobility-vel való együttműködés része a márka stratégiájának. Szerinte a Mini fenntarthatóságra és minimális környezeti lábnyomra összpontosít, amit csak erősít az elektromos kerékpárok megjelenése.

A BMW nem az első aki ezen szegmensben tevékenykedik, mivel a Porsche, a Rivian, a Ducati és a Yamaha is bejelentette, hogy érdekük egy innovatív elektromos kétkerekű piacra dobása.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.